Cadru legal

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanta:

Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile calendaristice incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc. Nu se acceptă returul produselor de Ingrijire personala daca au fost utilizate, desigilate sau testate, din motive de protecție a sanatatii clientilor sau din motive de igiena.

Renuntarea la cumparare va implica returnarea produsului în termenul specificat, cu toate accesoriile și/sau consumabilele aferente, impreuna cu o copie dupa factura si Certificatul de garantie in original. Toate componentele produsului NU trebuie sa prezinte urme de deteriorare (zgarieturi, lovituri), de uzura sau de consum si vor fi verificate în service pentru a determina integritatea acestora. Nu vor fi acceptate produse care prezinta seriile sterse complet sau partial, urmele unor socuri electrice. In caz contrar, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a refuza returul sau de a percepe o taxa de aducerea produselor la starea de vandabilitate. Rambursarea integrala a valorii produsului se va face catre Cumparator in termen de maxim 14 zile calendaristice din momentul primirii de catre Vanzator a notificării Cumparatorului de denunțare unilaterală a contractului. 

Probleme eventuale

Eventualele probleme legate de compatibilitatea dintre produsele achizitionate din magazinul online DBV.RO și altele pe care Cumparatorul le detine sau urmeaza să le achizitioneze, nu fac obiectul responsabilitatii Vanzatorului.

In urma primirii de catre Vanzator a notificării de denuntare unilaterala a contractului de catre Cumparator, conditionat de returnarea produsului (fara urme de deteriorare, de uzura sau de consum) se va rambursa Cumparatorului valoarea incasata pentru produsul in cauza, in termen de 14 de zile calendaristice, cu retinerea costurilor aferente returnarii marfii.

Vanzatorul are dreptul sa solicite daune interese Cumparatorului, în conditiile legislatiei aplicabile, atunci cand considera ca actiunile Cumparatorului au fost cu rea intenție. Vanzatorul isi rezerva dreptul sa refuze returul in cazul in care Cumparatorul abuzeaza de politica privind renuntarea la cumparare.