Fotografiază-te cu telefonul sau aparatul foto de la 0,5-2 m astfel încat să prinzi imaginea de la brâu în sus în special fața.

Este o greșeală des întâlnită să încerci sa stai drept, dar să iți ridici bărbia prea sus. Drept urmare nările tale sunt îndreptate direct către obiectivul aparatului foto sau smartfonului. O astfel de poză nu arată natural, iar această poziție iți face bărbia să pară mai mare. Încearcă să relaxezi umerii și sa ții capul drept.

Nu trage capul in spate Nu apleca și nu trage capul în spate. În acest fel vei avea bărbie dublă în poze. Pentru a ascunde „gușa”, presează toata limba pe cerul gurii. Bărbia ta va părea mai subțire.

Nu zâmbi larg. Potrivit standardelor moderne, un zâmbet larg nu este adecvat pentru fotografiile din documentele oficiale. Un zâmbet subtil este suficient. Ridică foarte puțin colțurile gurii.

Nu te încrunta. Sprâncenele încruntate iți pot strica total fotografiile pentru documente. Pentru a evita să te încrunți, încearcă să ridici puțin sprâncenele ca si cum ai fi surprins. Dar ai grijă sa nu le ridici prea mult, pentru ca vei părea șocat !

Nu uita sa-ti aranjezi parul. Optează pentru un look adecvat, pe care îl porți de obicei, evitând coafurile elaborate si bretonul prea lung. Potrivit anumitor reguli, în unele fotografii pentru documente nu trebuie sa ai fruntea, sprâncenele sau ochii parțial sau total acoperiți, iar un breton prea lung ar putea fi o problema din acest punct de vedere.

Alege cu grijă machiajul. Evită fardurile sidefate sau glitterul, dar si rujul glossy sau iluminatorul cu particule strălucitoare. Acestea te fac sa pari mai bătrâna la lumina puternica. Este de preferat sa optezi pentru tonuri mate. Evita rujurile si fardurile in culori puternice sau nude. Rujul ar trebui sa fie mat, iar culoarea sa fie asemănătoare cu cea naturală a buzelor tale.

Poarta o tinuta adecvata. În cele mai multe fotografii pentru documente numai fața este necesară, de aceea nu ar trebui sa te străduiești prea mult când vine vorba de ținută. Accesoriile, gulerele mari sau hanoracele cu gluga nu sunt recomandate. Evită imprimeurile în culori intense. Este de preferat sa alegi o cămașa, o bluza sau un tricou de culoare închisă.